ДВАТА ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО

ДВАТА ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО – 3 дневен курс ‘Творене и създаване с дясното полукълбо’, 27 – 29 юни 2014, 9–19 часа

Оказва се, че да се научим да творим и рисуваме, всъщност не oзначава буквално „да се научим да рисуваме“. Парадоксално, но „да се научим да рисуваме“ означава да се научим да правим ментално превключване от L-режим (работа с ляво полукълбо) в R-режим (работа с дясно полукълбо). Точно това прави всеки, който се е обучавал да рисува и това е, което може да се научи.
Ако можете да напишете името си, значи можете да се научите да рисувате. Вярно е. За да рисувате не е необходим някакъв изключителен талант – става въпрос само да се научите как да го правите.
Преди повече от двадесет години Д-р Бети Едуардс (Dr Betty Edwards) разработва метод на преподаване, който позволява на учениците и да усвоят петте основни умения за рисуване само за пет дни. Тези пет умения формират основните умения за рисуване и ако веднъж бъдат усвоени, остават за цял живот, както четенето или шофирането.
Когато имате вече тези умения, можете да рисувате каквото и да е – портрети, котки, кучета, човешки фигури, пейзажи, архитектурни обекти, ръце, крака, натюрморти…списъкът е безкраен. Методът е същият, само сложността на обекта и средствата се променят.

IMG_4135

ПО ВРЕМЕ НА КУРСА ВИЕ ЩЕ:
– научите повече за теорията на Д-р Едуардс как работи човешкият мозък и как съзнателно можете да имате достъп до него, за да може да работи по-ефективно във ваша полза
– имате възможност да работите с различни упражнения за лявото и дясното полукълбо, разработени от Drawing on the Right Side of the Brain Inc., които са част от курса по рисуване;
– откриете инструменти, които да ви подкрепят в началото на заниманията ви по рисуване.

Учейки се да рисувате, може да очаквате да се повиши креативността и увереността ви. „Чест ефект за повечето участници е възприемане на себе си по нов начин, като креативен и артистичен човек. Тези курсове ще ви покажат как да придобиете и овладеете умения за рисуване без значение дали си мислите, че нямате талант и се съмнявате, че някога ще се научите да рисувате, или пък се забавлявате, когато рисувате, но не можете да надскочите ‘детското’ ниво. Ако пък вече рисувате като професионален художник, курсът ще ви даде по-голяма увереност в способностите ви и ще задълбочи артистичното ви възприятие.
Веднъж научено, рисуването може да се използва за ‘записване’ на това, което виждате в реалността или в ума си по начин, подобен на този, по който записваме мислите и идеите си с думи.“ (JANET RAE-DUPREE)

ПОЛЗИ ОТ КУРСА:
– ще научите петте основни умения за рисуване, което ще ви позволи да рисувате реалистично и ще започнете да изследвате вашия собствен стил на рисуване;
– ще осъзнаете как можете да активирате дясната част на мозъка си и да използвате функциите й във ваша полза като да сте по-креативни, интуитивни и т.н.;
– ще се научите да ‘виждате’ по различен начин не само когато рисувате;
– ако вече можете да рисувате, курсът ще изведе визуалното ви самоизразяване до напълно ново ниво;
– ще научите неща за себе си и за начина, по който подхождате към живота и неговите предизвикателства;
– ще сте в релаксираща, приятна и творческа среда за цели четири пълни дни.

Необходимо е присъствие на всички занимания, за да се завърши курсът успешно.

ВОДЕЩ: Илдико Кудлик, Унгария, http://site.ildikokudlik.com/
Предвиден е превод на български.

FB page/event

This and other Events

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s